Reklama

Smaki tygodnia - nowość w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej

Zaczynamy nowy cykl w rubryce „Smaki tygodnia”, w której kreatywność i talent kulinarny prezentują uczniowie Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku. Zgodnie z tradycją polskiej kuchni, na początek bierzemy pod lupę ziemniaka, a na talerzach ląduje włoska inspiracja: gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą i warzywami.

„Smaki tygodnia” to nowa rubryka kulinarna na łamach naszej gazety, przygotowywana przez uczniów Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku. Uczniowie kształcący się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, oczywiście pod kierunkiem nauczycieli zawodu.

W najbliższych tygodniach będziemy prezentować potrawy z ziemniaków, niezwykle popularnych w naszej kuchni, zawierających dużo potasu oraz witamin C, B6, K, a także skrobi. Pierwszym smakiem tygodnia jest GNOCCHI ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MOZZARELLĄ I WARZYWAMI. Gnocchi (wym. niokki) to tradycyjne, niewielkie włoskie kluseczki lub pierożki, które stanowią alternatywę dla makaronu. Dokładny przepis znajdziecie w aktualnym numerze Pułtuskiej Gazety Powiatowej. 

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Aktualizacja: 20/11/2025 12:24
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do