Reklama

Kulinarna magia w szkolnej kuchni

W szkolnej kuchni Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku rozegrała się prawdziwa kulinarna magia. Uczniowie III klasy technikum żywienia udowodnili, że przyszłość polskiej gastronomii jest w dobrych rękach, doskonaląc swoje umiejętności w przygotowywaniu niezwykłych przekąsek – zarówno zimnych, jak i gorących.

Celem zajęć praktycznych było nie tylko zapoznanie się z technikami obróbki różnorodnych surowców – od roślinnych po zwierzęce – ale przede wszystkim opanowanie sztuki estetycznego i kuszącego podania potraw. Jak wiadomo, w gastronomii je się także oczami!

Podczas warsztatów uczniowie pracowali w grupach, przestrzegając najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa. Efektem ich pracy była prawdziwa feeria smaków i kolorów. Na stołach pojawiły się przekąski przygotowane z szerokiej gamy surowców: świeżych warzyw, jaj, serów, wykwintnych mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, a nawet ryb i owoców morza. Prezentujemy prace uczniów — może ktoś się zainspiruje i przygotuje sobie któreś z dań?
 



Źródło: ZS im. B. Prusa/Facebook
 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do