
W dniu dzisiejszym, od samego rana trwały zmagania kulinarne pod hasłem "Dziczy Chef Kuchni" w ZSCKR im. J. Dziubińskiej w Golądkowie. Udział wzięło sześć drużyn ze szkół gastronomicznych z terenu ciechanowskiego okręgu Polskiego Związku Łowieckiego.
I Międzyszkolny Konkurs Kulinarny "Dziczy Chef Kuchni" powstał z inicjatywy Polskiego Związku Łowieckiego z okręgu ciechanowskiego, aby promować wśród młodzieży kulinarne i prozdrowotne walory polskiej dziczyzny, na którą składa się mięso z dzika, mięso z sarny czy też mięso z jelenia.
Młodzi kucharze świetnie poradzili sobie z przygotowaniem potraw, której głównym tematem było niezwykle trudne w przygotowaniu mięso jakim jest dziczyzna.
W zmaganiach udział wzięło sześć drużyn, wśród nich zwycięzcy konkursu ze szkoły w Malinowie, drugie miejsce zajęła pułtuska szkoła ZSZ im. Bolesława Prusa, a trzecie ZSCKR w Golądkowie.
Organizatorami wydarzenia są: Polski Związek Łowiecki - Zarząd Okręgowy w Ciechanowie i Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej w Golądkowie.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie