Reklama

Dziczy Chef Kuchni 2025 Podsumowanie i relacja zdjęciowa

W dniu dzisiejszym, od samego rana trwały zmagania kulinarne pod hasłem "Dziczy Chef Kuchni" w ZSCKR im. J. Dziubińskiej w Golądkowie. Udział wzięło sześć drużyn ze szkół gastronomicznych z terenu ciechanowskiego okręgu Polskiego Związku Łowieckiego.

I Międzyszkolny Konkurs Kulinarny "Dziczy Chef Kuchni" powstał z inicjatywy Polskiego Związku Łowieckiego z okręgu ciechanowskiego, aby promować wśród młodzieży kulinarne i prozdrowotne walory polskiej dziczyzny, na którą składa się mięso z dzika, mięso z sarny czy też mięso z jelenia.
Młodzi kucharze świetnie poradzili sobie z przygotowaniem potraw, której głównym tematem było niezwykle trudne w przygotowaniu mięso jakim jest dziczyzna.
W zmaganiach udział wzięło sześć drużyn, wśród nich zwycięzcy konkursu ze szkoły w Malinowie, drugie miejsce zajęła pułtuska szkoła ZSZ im. Bolesława Prusa, a trzecie ZSCKR w Golądkowie.
Organizatorami wydarzenia są: Polski Związek Łowiecki - Zarząd Okręgowy w Ciechanowie i Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej w Golądkowie.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do