
25 kwietnia 2012r w Zespole Szkół nr 1 im. Marii Skłodowskiej-Curie w Wyszkowie odbyła się konferencja „Produkt tradycyjny i regionalny szansą rozwoju regionu”. Honorowy patronat objął Adam Struzik Marszałek Województwa Mazowieckiego. W czasie trwania obrad trwał konkurs kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych pod nazwą „Kuchnia polska wczoraj i dziś”. Uczniowie ZSCKR im. J. Dziubinskiej w Golądkowie - Piotr Plicha i Przemysław Bandurski przygotowali zakąskę roladę szpinakową, a jako danie główne kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym. Młodzi kucharze ujęli smakiem oraz swoim kunsztem kulinarnym jurorów, którzy przyznali im III miejsce na 6 zespołów zgłoszonych.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie