Reklama

„Kuchnia polska wczoraj i dziś” - III miejsce dla Golądkowa

27/04/2012 12:29

25 kwietnia 2012r w Zespole Szkół nr 1 im. Marii Skłodowskiej-Curie w Wyszkowie odbyła się konferencja „Produkt tradycyjny i regionalny szansą rozwoju regionu”. Honorowy patronat objął Adam Struzik Marszałek Województwa Mazowieckiego. W czasie trwania obrad trwał konkurs kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych pod nazwą „Kuchnia polska wczoraj i dziś”. Uczniowie ZSCKR im. J. Dziubinskiej w Golądkowie - Piotr Plicha i Przemysław Bandurski przygotowali zakąskę roladę szpinakową, a jako danie główne kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym. Młodzi kucharze ujęli smakiem oraz swoim kunsztem kulinarnym jurorów, którzy przyznali im III miejsce na 6 zespołów zgłoszonych.   

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do