
4 sierpnia w Kamieńczyku miał miejsce XI Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku. Wydarzenie, jak co roku, przyciągnęło dziesiątki wystawców i setki gości. Podczas festiwalu wybrano też najsmaczniejszy produkt, którym okazał się piernik Wiesława i Tatiany Szypulskich z gminy Winnica.
Wiesław i Tatiana Szypulscy prowadzą pasiekę „Złote ule” w Brodowie-Bąbołach w gminie Winnica. Przygotowany przez nich piernik, zapewne na bazie miodu z własnej pasieki, zachwycił uczestników tegorocznego festiwalu w Kamieńczyku. Jak pisze portal WDI24.pl „zdetronizował on m.in. kiełbasę z dziczyzny, smalec domowy czy pieczywo kurpiowskie”. Nagrodę w konkursie wręczał sołtys Kamieńczyka Adam Bodzan. Gratulujemy!
Na zdj. Wiesław i Tatiana Szypulscy - Pasieka "Złote ule"
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie