Reklama

(Nie w) Pakuj się na wakacje! Weekend z Czerwonymi Koralami! Cz. V

- Dzisiaj będziemy pasteryzowały na sucho kaszankę w słoikach! – mówi Beata Gurzyńska, przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich w Klaskach „Czerwone Korale”. – Niby prosta metoda, ale bardzo kluczowe są zasady – dodaje nasza rozmówczyni. To już piąte spotkanie z p. Beatą w naszym wakacyjnym cyklu (Nie w) Pakuj się na wakacje!

  • Jak przygotować kaszankę w słoikach? Ile nakładać jej do słoików? Nakładać kaszankę do zimnych czy ciepłych słoiczków i piekarnika? Jak długo kaszankę w słoiku pasteryzować? - wyjaśniają i demonstrują gospodynie koralowe – Beata i Basia.

Posłuchajcie:

Taką kaszankę można z powodzeniem zabrać na piknik, nie wymaga przechowywania w lodówce.

 


W weekend 16 i 17 sierpnia - w naszym wakacyjnym cyklu (Nie w) Pakuj się na wakacje! - zapraszamy Was na spotkania z Beatą Gurzyńska, jedną z najaktywniejszych wiejskich liderek, przewodniczącą Koła Gospodyń Wiejskich w Klaskach „Czerwone Korale” (gmina Pokrzywnica). Pani Beata przygotowała dla Was prawdziwe pyszności i ciekawe porady! Nie wpakujecie się dzięki niej w kuchenne problemy, a przy okazji zachwycicie gości i rodzinę oraz zachowacie trochę lata (w przetworach) na jesienne czy zimowe dni.


 


 


 


 


 


 


 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do