Reklama

Myśliwskie smaki w pułtuskim zamku

22/08/2025 11:37

Już po raz czwarty, w najbliższą niedzielę 24 sierpnia 2025 roku, na podzamczu zamku w Pułtusku odbędzie się Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Łowieckiej i Kresowej im. Grzegorza Russaka, legendarnego dyrektora Domu Polonii, znakomitego myśliwego i znawcy kuchni łowieckiej. Organizatorem konkursu jest Zarząd Okręgowy Polskiego Związku Łowieckiego w Ciechanowie, Koło Łowieckie „Czajka” oraz Stowarzyszenie „Wspólnota Polska”.

O tym, że dziczyzna obok ryb jest najzdrowszym i najsmaczniejszym surowcem mięsnym do przygotowania wyśmienitych dań nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Na całym świecie dania czy przetwory z dziczyzny cenione są za wyjątkowe walory smakowa i wartości odżywcze. Serwuje je się w domach myśliwych, ale też w najlepszych restauracjach. Każdy, kto spróbuje dań z dziczyzny zachwyci się nimi, nawet jeśli z jakiś powodów jest przeciwnikiem łowiectwa. Są na to dowody pochodzące z naszego miasta – pewien „nie sympatyk” łowiectwa po spróbowaniu żurku i pierogów z dziczyzny bezapelacyjnie stwierdził, że są znakomite.

Wśród kuchni łowieckich z różnych krajów najlepsza i najsmaczniejsza jest oczywiście polska kuchnia łowiecka. O tym, jak wspaniale smakują bigos, kiełbasa myśliwska i inne wędliny, pasztety i wiele, wiele innych dań, przekonacie się już w najbliższą niedzielę. Zapraszamy na IV Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Łowieckiej i Kresowej.

Tymczasem zapraszamy do obejrzenia relacji z ubiegłorocznej edycji konkursu:

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do