Reklama

Uczennice Prusa w finale III Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego

02/11/2023 09:36

25 października w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi, odbył się finał III Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego im. Zbigniewa Kopyckiego „Kuchnia Roślinna". Uczennice reprezentujące pułtuskie techników trafiły do ścisłego finału!

Zespół Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, reprezentowały uczennice klas technik żywienia i usług gastronomicznych - Otylia Krajczyńska i Maja Jaszczułt. Dziewczyny pokonały ponad 60 drużyn z całej Polski, tym samym kwalifikując się do finału. 
Tematem konkursu była kuchnia wegetariańska pn. „Gryka jak śnieg biała”, dlatego też obowiązkowym składnikiem dania musiała być kasza gryczana i miód gryczany. Uczennice przygotowały jako danie główne naleśnikowe sakiewki z farszem z kaszy gryczanej, podane na sosie grzybowym z chrupiącymi kulkami z czerwonej fasoli na sosie warzywno-owocowym, w towarzystwie glazurowanej marchewki, zaś na deser krem z kaszy gryczanej z owsianymi ciasteczkami. 
Gala finałowa odbyła się w sali konferencyjnej Hotelu Novotel, gdzie zostały zaprezentowane potrawy konkursowe. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
inf. fb/Zespół Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do