
W sobotę 2 czerwca, na podzamczu Domu Polonii w Pułtusku, odbyła się kolejna edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”, zorganizowana przez Stefana Birka – szefa kuchni Hotelu „Lord” oraz Konrada Birka. Patronat honorowy nad konkursem objęli – Minister Środowiska Henryk Kowalczyk oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztof Jurgiel.
Głównym punktem programu był konkurs o puchar „Złotej Korony” za najlepsze danie kuchni polskiej, w którym rywalizowali dwuosobowe zespoły profesjonalnych kucharzy oraz dwuosobowe zespoły uczniów szkół gastronomicznych. Ponadto odbyły się także kulinarne zmagania z udziałem najmłodszych – dzieci i młodzieży, a także konkurs kulinarny dla dziennikarzy i aktorów.
Więcej w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej. Zapraszamy do oglądania galerii zdjęć.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!