
19 kwietnia 2023 roku rozpoczął się ogólnopolski wielki finał „Bitwy na drobiowe smaki 2”. W walce o wejście do ścisłego finału walczyły dwie uczennice z Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku.
Pierwszego dnia młodzi kucharze wysłuchali prelekcji przewodniczącego jury – Łukasza Konika, a następnie przystąpili do losowania numerów drużyn, stanowisk pracy oraz dokonali testu smaku, a wieczorem uczestniczyli we wspólnej kolacji. Dzień później w Instytucie Kulinarnym Transgourment w Warszawie uczennice Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa w Pułusku - Wanessa Urbaniak i Sandra Mieszkowska - reprezentujące województwo mazowieckie - wzięły udział w eliminacjach do ścisłego finału razem z pozostałymi drużynami z całej Polski, których w sumie było 15. Ich zadaniem było przygotowanie przystawki zimnej, zupy i dania głównego z drobiem w roli głównej w obecności kamer i szefów kuchni. Niestety dziewczętom, pomimo ogromnego zaangażowania i ciężkiej pracy jaką włożyły w przygotowania potraw, nie udało się zakwalifikować do ścisłego finału. Tym razem pozostali okazali się jednak lepsi. Dziękujemy uczennicom za walkę do samego końca. Brawo!
Lidia Przybysz – opiekun uczennic podczas konkursu, ZS im. Bolesława Prusa w Pułtusku
Fot. Facebook/ Zespół Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtuska
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie