Reklama

Wielkanoc w Golądkowie – konkurs kulinarny

25/03/2018 10:42

Prawdziwą ucztę dla podniebienia zapewnili uczestnicy konkursu kulinarnego, skierowanego do uczniów szkół gimnazjalnych, który odbył się w czwartek 22 marca w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. J. Dziubińskiej w Golądkowie. Tematem konkursu były potrawy wielkanocne.

Jury miało niezwykle trudne zadanie wybrania najlepszych potraw przygotowanych w ciągu godziny przez pięć drużyn. Uczestnicy wykazali się niezwykłą kreatywnością zarówno w doborze menu jak i sposobie podania. Wyniki:

I miejsce – Szkoła Podstawowa nr 1 w Nasielsku

Polędwiczki w kolorowym pieprzu i szynce parmeńskiej

II miejsce – Publiczne Gimnazjum im. B. Jańskiego w Winnicy

Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami, wielkanocne jaja z galaretką i kurczakiem, paszteciki z jajkiem

III miejsce – Szkoła Podstawowa im. M. Kopernika w Cieksynie

Jajko w chmurce, filet z piersi kurczaka zapiekany z serem i pomidorami

Wyróżnienie – Publiczne Gimnazjum im. Papieża Jana Pawła II w Gzach

Pieczeń rzymska z sałatką jajeczną

Wyróżnienie – Szkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi w Dzierżeninie

Sałatka z piersią z królika i żurawiną

Relacja w kolejnym numerze Pułtuskiej Gazety Powiatowej

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Reklama
Reklama
Wróć do