Reklama

Studniówkowe menu, czyli co jedli maturzyści z Ruszkowskiego na swoim balu

23/01/2023 11:36

Maturzyści z Zespołu Szkół im. Jana Ruszkowskiego w Pułtusku na swoją studniówkę wybrali Bobrowy Dwór (gm. Szelków, pow. makowski) nad Orzycem, od Pułtuska oddalony o ok. 20 kilometrów. Jakie dania zaserwowano maturzystom?

Pierwszym ciepłym daniem, podanym przed rozpoczęciem zabawy, był krem pomidorowy z parmezanem i grzankami lub – do wyboru - rosół, a do tego kotlet schabowy z ziemniakami i bukietem surówek.

Około godz. 23:00 podano kieszeń drobiową nadziewaną suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie pesto lub – do wyboru – polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym, ziemniaki opiekane i surówka z białej kapusty. Ostatnim ciepłym posiłkiem był barszczyk z pasztecikiem mięsnym. W międzyczasie można było uzupełnić kalorie stracone na parkiecie przekąskami: nugetsami z dipami, pieczonymi mięsami, tortillkami z kurczakiem, sałatką gyros i sałatką jarzynową.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do