
Maturzyści z Zespołu Szkół im. Jana Ruszkowskiego w Pułtusku na swoją studniówkę wybrali Bobrowy Dwór (gm. Szelków, pow. makowski) nad Orzycem, od Pułtuska oddalony o ok. 20 kilometrów. Jakie dania zaserwowano maturzystom?
Pierwszym ciepłym daniem, podanym przed rozpoczęciem zabawy, był krem pomidorowy z parmezanem i grzankami lub – do wyboru - rosół, a do tego kotlet schabowy z ziemniakami i bukietem surówek.
Około godz. 23:00 podano kieszeń drobiową nadziewaną suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie pesto lub – do wyboru – polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym, ziemniaki opiekane i surówka z białej kapusty. Ostatnim ciepłym posiłkiem był barszczyk z pasztecikiem mięsnym. W międzyczasie można było uzupełnić kalorie stracone na parkiecie przekąskami: nugetsami z dipami, pieczonymi mięsami, tortillkami z kurczakiem, sałatką gyros i sałatką jarzynową.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie