
W tegorocznej, siódmej edycji Mazowieckiego Konkursu Serów Zagrodowych wyróżnienie otrzymał ser z powiatu pułtuskiego, a dokładnie z Piskorni w gminie Pokrzywnica.
Mazowiecki Konkurs Serów Zagrodowych jest konkursem kulinarnym organizowanym przez Samorząd Województwa Mazowieckiego, skierowanym do zagrodowych producentów serów podpuszczkowych i kwasowych z województwa mazowieckiego.
Do tegorocznej edycji konkursu zakwalifikowano 30 serów mazowieckich producentów. Kapituła konkursu wyłoniła laureatów i wskazała wyróżnionych w czterech kategoriach: sery świeże, dojrzewające, pleśniowe i kwasowe.
Ser z Piskorni otrzymał wyróżnienie w kategorii sery dojrzewające. Jest to ser krótko dojrzewający, o wdzięcznej nazwie Winna Krowa, wyprodukowany przez Jacka Niedojadło z Piskorni. Gratulujemy! Pełne wyniki konkursu w kolejnym wydaniu Pułtuskiej Gazety Powiatowej.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie