Reklama

RukOlka gotuje – przepis na bruschettę

09/05/2021 14:00

Ilość osób: 2-3 Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
Bagietka
3 pomidory
3 ząbki czosnku
Oliwa
Bazylia suszona lub świeża
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania:
Pomidory sparzyć, pozbawić skórki oraz gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę i przełożyć do miseczki.
Jeden ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, dodać do pomidorów. Przyprawić solą, pieprzem, bazylią do smaku. Wymieszać i dodać łyżkę oliwy.
Bagietkę pokroić w kromki „na skos”. Przecisnąć pozostałe ząbki czosnku i nasmarować nimi bagietkę. Skropić każdą kromkę oliwą.
Wstawić no nagrzanego piekarnika góra-dół na 180 stopni. Piec około 4-5 minut do uzyskania lekkiej chrupkości.
Pomidory rozłożyć na kromkach. Jest to doskonały dodatek do sałatek lub jako przekąska.
Wskazówka: pod koniec pieczenia bagietkę można posypać parmezanem.

Smacznego!

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do