
Pomysł na dzisiejszy smaczny i zdrowy posiłek - sałatka wiosenna. Więcej przepisów Aleksandry Karaskiewicz znaleźć można co tydzień w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej.
Ilość osób: 2
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
100 g mixu sałat
1 marchew
1 korzeń pietruszki
Garść kiełków rzodkiewki
1 jabłko
Pół średniej wielkości ogórka zielonego
10 sztuk pomidorków koktajlowych
Szczypior (wedle uznania)
Sok z połowy cytryny
Łyżka oliwy
Łyżeczka suszonej bazylii
Sposób przygotowania:
Mix sałat umyć i przełożyć do miski.
Marchew, pietruszkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ułożyć na sałacie.
Ogórka, rzodkiewkę pokroić w kostkę i ułożyć na sałacie.
Pomidorki przekroić na pół i dodać na sałatę.
Sok z cytryny, oliwę, suszoną bazylie wymieszać i polać składniki.
Na wierchu rozłożyć kiełki i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie