Reklama

RukOlka gotuje - przepis na szakszukę

20/02/2021 14:00

W dzisiejszej odsłonie, Ola Karaskiewicz, autorka rubryki "RukOlka gotuje" w PGP prezentuje swój przepis na szakszukę.

Ilość osób: 2

Czas przygotowania: 25-30 minut

 

Składniki:

4 jajka

Puszka krojonych pomidorów

Pół cebuli

1 mała kiełbasa

2 ząbki czosnku

Łyżeczka ziół prowansalskich

Łyżka oleju

Sól

Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, uprzednio wlewając łyżkę oleju.

Gdy cebula się zeszkli dodajemy kiełbasę. Chwilę smażymy.

Wlewamy pomidory z puszki, sól, pieprz, zioła prowansalskie i mieszamy.

Dusić na małym ogniu około 10 minut do redukcji nadmiaru płynu.

Gdy pomidory zgęstnieją zrobić 4 dołki i wlać po jednym jajku do jednego dołka. Czekać do ścięcia się białek (jeżeli nie lubisz płynnego żółtka przykryj patelnie pokrywką i poczekaj do ich ścięcia).

Na koniec przełożyć na talerz lub podawać na patelni z bagietką.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do