
W dzisiejszej odsłonie, pomysł na pyszny obiad dla dwóch osób - roladki z kurczaka. Więcej przepisów Aleksandry Karaskiewicz znaleźć można co tydzień w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej.
Ilość osób: 2
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki:
Pojedyncza pierś z kurczaka
1/2 papryki czerwonej
Zioła prowansalskie
Papryka słodka
Kilka plasterków szynki
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka rozbijamy, przyprawiamy z obu stron: solą, pieprzem, ziołami oraz papryką słodką.
Szynkę rozkładamy na na całej długości piersi. Paprykę kroimy w słupki i kładziemy na brzegu rozbitego mięsa.
Roladkę położyć na folii spożywczej i bardzo ciasno zawinąć (zrobić tzw. cukierek)
Zagotowujemy wodę w garnku. Gdy woda będzie wrzeć, wkładamy roladki. Gotujemy około 15-20 minut.
Można podawać z ryżem lub na sałacie polanej vinegretem.
Wskazówka: Można również faszerować podsmażonymi pieczarkami z cebulką.
Smacznego !
Przepisy Oli, dostępne są również w e-wydaniu PGP!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie