
W dzisiejszej odsłonie, Ola Karaskiewicz, autorka rubryki "RukOlka gotuje" w PGP prezentuje swój przepis na szakszukę.
Ilość osób: 2
Czas przygotowania: 25-30 minut
Składniki:
4 jajka
Puszka krojonych pomidorów
Pół cebuli
1 mała kiełbasa
2 ząbki czosnku
Łyżeczka ziół prowansalskich
Łyżka oleju
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, uprzednio wlewając łyżkę oleju.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy kiełbasę. Chwilę smażymy.
Wlewamy pomidory z puszki, sól, pieprz, zioła prowansalskie i mieszamy.
Dusić na małym ogniu około 10 minut do redukcji nadmiaru płynu.
Gdy pomidory zgęstnieją zrobić 4 dołki i wlać po jednym jajku do jednego dołka. Czekać do ścięcia się białek (jeżeli nie lubisz płynnego żółtka przykryj patelnie pokrywką i poczekaj do ich ścięcia).
Na koniec przełożyć na talerz lub podawać na patelni z bagietką.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie