Reklama

Rewolucje kuchenne w Prusie

20/06/2012 10:03

Czuwa Pani nad najzdolniejszą kulinarnie młodzieżą w Pułtusku. Jak się Pani z Nimi pracuje?

Uczniowie Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku wiedzą, że w dzisiejszych czasach kucharz to nie robotnik, ale artysta, który za swoją pracę i zaangażowanie może otrzymać wysokie wynagrodzenie. Mam przyjemność pracować z młodymi adeptami sztuki kulinarnej, którzy realizują swoją pasję trzymając się ściśle wyznaczonego planu prowadzącego do sukcesu zawodowego. Spędzają długie godziny na ćwiczeniach praktycznych, są ambitni interesują się nowymi technikami kulinarnymi, takimi jak kuchnia molekularna czy souce vide. Zdarza się, że jeszcze podczas nauki znajdują pracę w zawodzie. Odbywają praktyki przemierzając duże dystanse, żeby tylko nauczyć się więcej i ciągle nowych rzeczy. Nasi uczniowie praktykują w restauracjach warszawskich hoteli, a nawet wyjeżdżają do Wielkiej Brytanii. Nie jest to łatwa droga ale na pewno przynosi satysfakcję również finansową. 

Pełną treść rozmowy o pracy z młodymi adeptami sztuki kulinarnej, z Anną Sawicką - Przewodniczącą Zespołu Nauczycieli Przedmiotów Gastronomicznych w ZS im. B. Prusa, a także wypowiedzi Daniela Podlasina i Tomasza Golianka, drukujemy w aktualnym, 25 numerze Pułtuskiej Gazety Powiatowej.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do