
Więcej przepisów Aleksandry Karaskiewicz znaleźć można co tydzień w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej.
Ilość osób: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
100 g mixu sałat
½ mango
Nasiona z połowy granata
Pojedyncza pierś z kurczaka
½ awokado
Łyżeczka pestek słonecznika i dyni (opcjonalnie)
Łyżka oleju
Sól
Pieprz
Łyżeczka słodkiej papryki
Łyżeczka ostrej musztardy
Pół łyżeczki curry
Łyżeczka miodu
Półtorej łyżki oliwy
Półtorej łyżeczki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Sałatę umyć, osuszyć i rozłożyć do miseczek.
Pierś z kurczaka lekko zbić i przyprawić z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką.
Rozgrzać patelnię, uprzednio wlewając olej, podsmażyć pierś z obu stron na złoty kolor.
Zdjąć mięso z patelni i zostawić do ostygnięcia.
Sos: musztardę, sok z cytryny, miód, oliwę, curry dokładnie wymieszać.
Awokado i mango pozbawić skórki. Kurczaka i owoce pokroić w plastry, Rozłożyć na sałacie
Na koniec posypać nasionami granata i pestkami słonecznika, dyni.
Sosem polać tuż przed podaniem. Smacznego !
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!