
Szybka i smaczna – tak w skrócie można powiedzieć o tej sałatce, która z pewnością może wzbogacić wielkanocne śniadanie.
Składniki:
Sos:
Sposób wykonania:
1. Kalafior ugotować al dente w osolonej wodzie i z dodatkiem octu (mrożony gotuje się bardzo krótko), odcedzić, ostudzić,
2. Ogórek obrać, pokroić w grube półplasterki,
3. Pomidory i jaja podzielić na cząstki,
4. Połączyć majonez z jogurtem i vinegretem z torebki,
5. Koperek i szczypiorek posiekać,
6. Składniki połączyć delikatnie z sosem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis na sałatkę podali nam uczniowie z Zespołu Szkół im. B. Prusa, do jednego ze świątecznych numerów Pułtuskiej Gazety Powiatowej. Więcej przepisów wkrótce, może któryś Was zainspiruje i wykorzystacie go w swoich domach?
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie