Reklama

(Nie w) Pakuj się na wakacje! Weekend z Czerwonymi Koralami! Cz. II

W weekend 16 i 17 sierpnia - w naszym wakacyjnym cyklu (Nie w) Pakuj się na wakacje! - zapraszamy Was na spotkania z Beatą Gurzyńską, jedną z najaktywniejszych wiejskich liderek, przewodniczącą Koła Gospodyń Wiejskich w Klaskach „Czerwone Korale” (gmina Pokrzywnica). Pani Beata przygotowała dla Was prawdziwe pyszności i ciekawe porady! Nie wpakujecie się dzięki niej w kuchenne problemy, a przy okazji zachwycicie gości i rodzinę oraz zachowacie trochę lata (w przetworach) na jesienne czy zimowe dni.

  • W części II naszych weekendowych spotkań pani Beata razem z koleżanką z KGW Czerwone Korale - Panią Basią - podzieli się z Wami metodą konserwowania żywności.

- To doskonały sposób, aby dłużej przechować i zapewnić jej dłuższą żywotność – mówi p. Beata. – Gospodynie słyną z tego, że zawsze przygotowują więcej jedzenia, niż jest potrzeba. My dzisiaj również przygotowałyśmy za dużo leczo i wiadomo, nie będziemy tego wyrzucać, chcemy zostawić sobie do następnego razu albo wtedy, kiedy wrócimy bardziej zmęczone z pracy i nie będzie nam się chciało gotować obiadu – dodaje Beata Gurzyńska.

Jak przygotować sobie „gotowiec” na obiad i co trzeba zrobić, aby konserwowanie żywności udało się - na przykładzie leczo z cukinii i innych darów lata - wyjaśnia p. Beata.

  • Posłuchajcie i smacznego:

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Aktualizacja: 16/08/2025 15:26
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do