
W weekend 16 i 17 sierpnia - w naszym wakacyjnym cyklu (Nie w) Pakuj się na wakacje! - zapraszamy Was na spotkania z Beatą Gurzyńską, jedną z najaktywniejszych wiejskich liderek, przewodniczącą Koła Gospodyń Wiejskich w Klaskach „Czerwone Korale” (gmina Pokrzywnica). Pani Beata przygotowała dla Was prawdziwe pyszności i ciekawe porady! Nie wpakujecie się dzięki niej w kuchenne problemy, a przy okazji zachwycicie gości i rodzinę oraz zachowacie trochę lata (w przetworach) na jesienne czy zimowe dni.
- To doskonały sposób, aby dłużej przechować i zapewnić jej dłuższą żywotność – mówi p. Beata. – Gospodynie słyną z tego, że zawsze przygotowują więcej jedzenia, niż jest potrzeba. My dzisiaj również przygotowałyśmy za dużo leczo i wiadomo, nie będziemy tego wyrzucać, chcemy zostawić sobie do następnego razu albo wtedy, kiedy wrócimy bardziej zmęczone z pracy i nie będzie nam się chciało gotować obiadu – dodaje Beata Gurzyńska.
Jak przygotować sobie „gotowiec” na obiad i co trzeba zrobić, aby konserwowanie żywności udało się - na przykładzie leczo z cukinii i innych darów lata - wyjaśnia p. Beata.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie