
Jak zrobić przepyszne krokiety, pierogi, rosół z prośnianek, a nawet kozy z ciasta, dowiedzieli się uczestnicy dzisiejszych warsztatów kulinarnych „Kurpiowska Wilija”.
Wigilijnych potraw kurpiowskich nie mógł przygotować nikt innych, tylko panie z Kuźni Kurpiowskiej. Podczas warsztatów kulinarnych, na które Zaprosiła Burmistrz Miasta Pułtusk tradycyjnie do pułtuskiej Trzynastki (czyli Centrum Dziedzictwa kulturowego przy ul Rynek 13). Pod okiem pań instruktorek uczestnicy błyskawicznie przygotowali wyśmienite pierogi z makiem, krokiety z kapustą i grzybami, zjawiskowy wręcz rosół z prośnianek, a z pozostałego ciasta pierogowego powstały kozy. Na zakończenie wszyscy uczestnicy otrzymali upominki oraz podziękowanie za udział, tym cenniejsze, że zawierające przepisy na wszystkie przygotowane dziś potrawy.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie