Reklama

Jajka wujka Zbyszka

07/04/2023 17:00

Jajka wujka Zbyszka to jeden z przepisów wielkanocnych przygotowanych przez panie z Koła Gospodyń Wiejskich „Kwiaty we Włosach” w Trzcińcu. Więcej przepisów - na białą kiełbasę w kapuście i pyszną babę piaskową - znajdziecie w aktualnym numerze Pułtuskiej Gazety Powiatowej.

Składniki:

Jajka

Majonez, ketchup

Ogórek konserwowy lub kiszony

Czerwona cebula

Szczypiorek

Pieprz

Ugotowane na twardo i oskubane jajka przecinamy na pół. Każdą połówkę smarujemy majonezem. Następnie posypujemy drobniutko posiekanym ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Na to polewamy trochę ketchupu i posypujemy drobniutko posiekaną czerwoną cebulą. Całość posypujemy drobnym szczypiorkiem i oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do