
Jajka wujka Zbyszka to jeden z przepisów wielkanocnych przygotowanych przez panie z Koła Gospodyń Wiejskich „Kwiaty we Włosach” w Trzcińcu. Więcej przepisów - na białą kiełbasę w kapuście i pyszną babę piaskową - znajdziecie w aktualnym numerze Pułtuskiej Gazety Powiatowej.
Składniki:
Jajka
Majonez, ketchup
Ogórek konserwowy lub kiszony
Czerwona cebula
Szczypiorek
Pieprz
Ugotowane na twardo i oskubane jajka przecinamy na pół. Każdą połówkę smarujemy majonezem. Następnie posypujemy drobniutko posiekanym ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Na to polewamy trochę ketchupu i posypujemy drobniutko posiekaną czerwoną cebulą. Całość posypujemy drobnym szczypiorkiem i oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie