
W czwartek (23 lutego) w Centrum Dziedzictwa Kulturowego w Pułtusku odbyły się ciekawe warsztaty etnograficzne, skierowane do najmłodszych pułtuszczan.
Zajęcia poprowadziła Halina Witkowska z Kuźni Kurpiowskiej, przygotowując z uczestnikami ciasto na fafernuchy – tradycyjne dla regionu kurpiowskiego ciasteczka wykorzystywane do gry w cetno-licho. Podczas zajęć uczestnicy dowiedzieli się wielu ciekawych informacji o grach i zabawach naszych przodków, a także mieli okazję zagrać i zjeść samodzielnie przygotowane fafernuchy. Organizatorem warsztatów było Muzuem Regionalne w Pułtusku, a zajęcia odbyły się w ramach programu "Ferie w Muzuem".
Inf. i zdj.: Facebook/ Muzeum Regionalne w Pułtusku
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie