Reklama

Kuchenne czary-mary z dynią - warsztaty kulinarne w pułtuskiej Trzynastce

08/11/2024 20:00

Dynia jest bezkonkurencyjną królową jesieni, a o tym, co można z niej wyczarować w kuchni, dowiedzieli się dziś uczestnicy warsztatów kulinarnych „Kuchenne czary-mary z dynią”.

Warsztaty, zorganizowane przez Burmistrz Miasta Pułtusk, fundację Art-Heart, z udziałem Koła Gospodyń Wiejskich „Narew” w Kacicach oraz chętnych na poznanie przepisów na przyrządzenie wszechstronnej dyni, odbyły się tradycyjnie w Centrum Dziedzictwa Kulturowego przy ul. Rynek 13.

W kulinarny świat przepisów z dyni, ale także kuchni pięciu przemian, zaprowadziła uczestników prezeska Fundacji Art-Heat Dorota Polewaczyk. W warsztatach aktywnie uczestniczyła pani burmistrz Beta Jóźwiak, która – jak przyznała – lubi gotować. Uczestnicy nauczyli się piec dyniowe ciasteczka owsiane, ugotowali zupę i przyrządzili rozgrzewający, zimowy napój.

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Aktualizacja: 08/11/2024 20:14
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do