Reklama

Żydowskie smaki w Pułtusku – warsztaty kulinarne

09/12/2021 11:02

Smaki (a raczej przysmaki) kuchni żydowskiej poznał każdy, kto 8 grudnia wybrał się do Centrum Dziedzictwa Kulturowego w Pułtusku (ul. Rynek 13). Warsztaty kulinarne, zorganizowane przez Samorząd Gminy Pułtusk, Muzeum Regionalne w Pułtusku, Pułtuskie Stowarzyszenie Dialogu Most oraz Stowarzyszenie Byłych Mieszkańców Pułtuska w Izraelu odbyły się w ramach wystawy „Mir zaynen ale brider – wszyscy jesteśmy braćmi”.

Żydowską kuchnię, pełną warzyw i aromatycznych przypraw, a także Izrael oraz panujące tam zwyczaje, przybliżyła Aneta Szymańska – prezes Pułtuskiego Stowarzyszenia Dialogu Most.

Były to kolejne warsztaty zorganizowane w ramach wystawy, wcześniej uczestniczyli w nich uczniowie LO im. Piotra Skargi  w Pułtusku. Więcej kolejnym wydaniu Pułtuskiej Gazety Powiatowej, wkrótce również film z warsztatów.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do