
Smaki (a raczej przysmaki) kuchni żydowskiej poznał każdy, kto 8 grudnia wybrał się do Centrum Dziedzictwa Kulturowego w Pułtusku (ul. Rynek 13). Warsztaty kulinarne, zorganizowane przez Samorząd Gminy Pułtusk, Muzeum Regionalne w Pułtusku, Pułtuskie Stowarzyszenie Dialogu Most oraz Stowarzyszenie Byłych Mieszkańców Pułtuska w Izraelu odbyły się w ramach wystawy „Mir zaynen ale brider – wszyscy jesteśmy braćmi”.
Żydowską kuchnię, pełną warzyw i aromatycznych przypraw, a także Izrael oraz panujące tam zwyczaje, przybliżyła Aneta Szymańska – prezes Pułtuskiego Stowarzyszenia Dialogu Most.
Były to kolejne warsztaty zorganizowane w ramach wystawy, wcześniej uczestniczyli w nich uczniowie LO im. Piotra Skargi w Pułtusku. Więcej kolejnym wydaniu Pułtuskiej Gazety Powiatowej, wkrótce również film z warsztatów.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie