18 listopada w ZS im. B. Prusa odbyły się kolejne warsztaty językowo – kulinarne z udziałem zagranicznych wolontariuszek: Angelici Camargo (Kolumbia), Julii Carré (Francja), Marii Reynaud (Francja) i Tuğçe Şilka (Turcja).
Tym razem w warsztatach wzięła udział kasa III Tża, realizująca temat „Kuchnie różnych narodów świata”. W czasie zajęć prowadzonych w języku angielskim, uczniowie zostali podzielenie na cztery zespoły, z których każdy przygotował dania charakterystyczne dla kuchni francuskiej, kolumbijskiej i tureckiej.
Nad prawidłowym przebiegiem zajęć czuwała nauczycielka przedmiotów gastronomicznych Barbara Grąbczewska. Warsztaty zorganizowała nauczycielka języka angielskiego Katarzyna Mierzejewska wraz ze Stowarzyszeniem Centrum Wymiany Międzynarodowej Młodzieży i Wolontariatu w Pułtusku.
Obserwuj nas na Google News
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Komentarze opinie