
23 października, uczeń Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, z klasy III Technik Żywienia – Yaroslav Hablovskyi, wziął udział w półfinale ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2019”, organizowanego przez Unilever Polska Sp. z o.o. w Poznaniu.
Tematem konkursu było danie główne wegetariańskie z bakłażana oraz dowolnej kaszy. 16 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski podczas konkursu wykonało i zaprezentowało dania według swoich autorskich receptur.
W Jury konkursu zasiedli: Jakub Ignyś – szef kuchni Hotel Sheraton Poznań, Joanna Ochniak – organizator konkursu Wielkopolski Kucharz Roku, Andrzej Jakomulski – szef kuchni Sublima Restaurant, Krystian Szopka – szef kuchni The Kitchen Studio Kulinarne, Mirosław Szajkowski – szef kuchni Unilever Food Solutions, Piotr Porada – Hotel Arłamów, sekretarz – Elżbieta Gizińska
Atmosfera konkursu była wyjątkowa, towarzystwo doborowe, a zapał i zaangażowanie uczestników godny podziwu. Czujemy się wyróżnieni, że mogliśmy stać się częścią tego przedsięwzięcia.
Marta Kulesza
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!