Reklama

Przygotowania do etapu okręgowego Ogólnopolskiej Olimpiady

07/02/2017 10:16
  Kacper Cendrowski, uczeń kl. III Zespołu Szkół im. B. Prusa kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, zajął pierwsze miejsce w rejonowym etapie Ogólnopolskiej Olimpiady Promującej Zdrowy Styl Życia.  Kolejny etap – okręgowy, składa się z dwóch ocenianych elementów: testu teoretycznego z wiedzy dotyczącej zasad żywienia oraz własnoręcznie przygotowanej prezentacji multimedialnej. W tym roku jako temat wiodący wybraliśmy „Równowagę kwasowo – zasadową organizmu”. Ważne jest, aby podnieść świadomość w jak najszerszych gremiach lokalnego środowiska. Oprócz prezentacji, ze względu na charakter naszej szkoły, postanowiliśmy wzbogacić wykład zajęciami praktycznymi. 27 stycznia 2017 r. w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku odbyły się warsztaty z udziałem przedszkolaków z Zespołu Szkół nr 4 w Pułtusku. Podczas warsztatów dzieci przygotowywały kokosanki z kaszy jaglanej, spaghetti pełnoziarniste, czekoladę z daktyli, sok z jabłek i marchwi, muffinki oraz sałatkę włoską. Opiekunem Kacpra Cendrowskiego jest nauczyciel przedmiotów zawodowych i języka angielskiego mgr inż. Anna Dubaj. Młodym adeptom sztuki kulinarnej pomagali w przygotowaniu potraw uczniowie klasy III Kucharz. Zajęcia odbyły się dzięki uprzejmości prezes INTERMARCHE Marty Grucy, która była fundatorką surowców.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do