
Aranżacja stołu, czyli dobór zastawy, sztućców, bielizny czy elementów dekoracyjnych, jest równie ważnym elementem, jak i gotowanie. Wszystko musi ze sobą współgrać, tworzyć jedną całość, która zachwyci najpierw oko, a potem podniebienie.
27 kwietnia uczniowie klasy III Tż podczas zajęć obsługa klientów w gastronomii nakrywali stoły okolicznościowe pod kierunkiem Anny Wójcik. Zajęcia miały na celu zastosowanie zdobytej wiedzy teoretycznej na temat bielizny stołowej, zastawy, sztućców, elementów dekoracyjnych w praktyce, upowszechnianie wzorów estetycznego i dekoracyjnego nakrywania stołów, wzbudzanie w młodzieży poczucia estetyki.
Sztuka nakrywania stołu to ważna umiejętność nie tylko w przyszłej pracy zawodowej, ale również w życiu codziennym.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!