Reklama

Kulinarny Dzień Kobiet w Prusie

09/03/2022 14:26

Zainspirowani Hanną Szymanderską i jej podejściem do gotowania, uczniowie kształcący się w zawodzie kucharza postanowili, z okazji Dnia Kobiet, przyrządzić na zajęciach praktycznych kilka potraw według receptur zawartych w jej książkach kucharskich.

Wybrali dania o bardzo tradycyjnych i popularnych nazwach – pierogi, kotlety i placki – lecz w mniej znanych odsłonach. Skorzystali z tanich, polskich surowców – ziemniaków, jaj, mąki, twarogu, kasz, drożdży, warzyw i grzybów. Przygotowali pierogi pieczone z różnymi farszami – z ziemniaków i sera, pieczarek, soczewicy i orientalnych przypraw oraz kresowe z kaszy, a także puszyste placki z ziemniaków, kotlety z soczewicy i serowe paluchy na deser.

ZS im. B. Prusa

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do