
Nie od dziś wiadomo, że panie z Kół Gospodyń Wiejskich na gotowaniu znają się jak nikt inny. Nic więc dziwnego, że są zapraszane do przygotowywania poczęstunku na różnych uroczystościach.
Panie z Kół Gospodyń Wiejskich z Cieńszy oraz „Pniewianki” z Pniewa – czyli z gminy Zatory – serwowały poczęstunek podczas konferencji naukowej, która odbyła się we wtorek 12 września w Domu Polonii w Pułtusku. Podczas konferencji poruszany był między innymi temat Kół Gospodyń Wiejskich (rola KGW, jako fenomenu lokalnych społeczności).
Uczestniczy konferencji, po jej zakończeniu mieli niewątpliwą przyjemność częstowania się ciastami, ale także przekąskami, jak ciemny chleb z pastą rybną i ogórkiem lub smalcem i marynowanym grzybkiem, małe racuszki ze śmietaną i łososiem, gruszka zawijana w szynkę parmeńską z borówką, nadziewane muszle makaronowe, zawijasy z cukinii, paszteciki, babeczki i wiele innych smakołyków.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie