
Chyba nie ma mieszkańca naszego powiatu, który choć raz nie próbował wędlin czy mięs z największego na naszym terenie zakładu mięsnego „Lenarcik”. Od 35 lat ten zakład z Gotard w gminie Gzy dostarcza przetwory mięsne do wielu własnych i nie tylko, sklepów na terenie kilkunastu powiatów województwa mazowieckiego.
Wytwarzane metodą tradycyjną kiełbasy, szynki, wędzonki a także kaszanki, salcesony czy pasztety cieszą się zasłużoną renomą. Dziesiątki nagród, medali i wyróżnień potwierdza, że jakość i smak wędlin z Gotard jest wyjątkowa. Zakład mięsny Lenarcik wytwarza też cieszące się coraz większym uznaniem wyroby z dziczyzny.
Z okazji 35 lecia Zakładu a także swoich okrągłych urodziny właściciel, Sławomir Lenarciak, zaprosił w sobotę 1 marca znamienitych gości na wyjątkową uroczystość. Samorządowcy, pracownicy, koledzy i przyjaciele przybyli, aby pogratulować, podziękować i życzyć dalszych sukcesów jubilatowi. Przed wejściem do zakładu stanął kamień z tablicą upamiętniającą rocznicę powstania firmy.
W imieniu mieszkańców powiatu pułtuskiego życzymy Sławomirowi Lenarcikowi wielu dalszych sukcesów i rozwoju firmy.
GHG
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie