Reklama

Z czego słynie Magdalenka?

01/07/2023 19:00

Dokładnie 16 lutego 1991 roku Barbara Spas otworzyła drzwi „Magdalenki” po raz pierwszy. Jak sama mówiła wiele lat temu, chciała rozpocząć „interes” w środę, ale wtedy środa wypadała trzynastego, więc otwarcie przeniosła na sobotę. Planowała z pięć lat pobawić się w gastronomiczny biznes i nie spodziewała się, że kiedyś będzie na dziesięcioleciu, a już na pewno dwudziestoleciu! Tymczasem, w lutym 2023 roku, Magdalence stuknęło 32 lata!

Obecnie, od ponad dwudziestu lat, „Magdalenkę” prowadzi z pomocą rodziny, syn założycielki, Artur zwany czasami, i nie wiedzieć czemu, Globusem! Prowadzi wspaniale, bo mała, niepozorna, trochę schowana knajpka zdobyła rzesze wiernych fanów.

Z czego słynna jest ta znana wszystkim pułtuszczanom knajpka? Na pewno z przyrządzanej według tajemnej receptury i niebanalnej w smaku golonki, wyśmienitej pizzy wypiekanej w prawdziwym piecu, a także wielu innych smacznych dań i oczywiście drinków i napitków, od których można dostać zawrotu głowy.


O historii „Magdalenki”, słynnej golonce i innych daniach serwowanych przez ten lokal, przeczytać będzie można wkrótce w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej. A jakie Wy, nasi Czytelnicy, macie wspomnienia związane z tym miejscem? Może niezapomniana impreza urodzinowa, wspólne oglądanie meczu ze znajomymi? Podzielcie się nimi w komentarzach na Facebooku!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do