Dokładnie 16 lutego 1991 roku Barbara Spas otworzyła drzwi „Magdalenki” po raz pierwszy. Jak sama mówiła wiele lat temu, chciała rozpocząć „interes” w środę, ale wtedy środa wypadała trzynastego, więc otwarcie przeniosła na sobotę. Planowała z pięć lat pobawić się w gastronomiczny biznes i nie spodziewała się, że kiedyś będzie na dziesięcioleciu, a już na pewno dwudziestoleciu! Tymczasem, w lutym 2023 roku, Magdalence stuknęło 32 lata!
Obecnie, od ponad dwudziestu lat, „Magdalenkę” prowadzi z pomocą rodziny, syn założycielki, Artur zwany czasami, i nie wiedzieć czemu, Globusem! Prowadzi wspaniale, bo mała, niepozorna, trochę schowana knajpka zdobyła rzesze wiernych fanów.

Z czego słynna jest ta znana wszystkim pułtuszczanom knajpka? Na pewno z przyrządzanej według tajemnej receptury i niebanalnej w smaku golonki, wyśmienitej pizzy wypiekanej w prawdziwym piecu, a także wielu innych smacznych dań i oczywiście drinków i napitków, od których można dostać zawrotu głowy.



O historii „Magdalenki”, słynnej golonce i innych daniach serwowanych przez ten lokal, przeczytać będzie można wkrótce w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej. A jakie Wy, nasi Czytelnicy, macie wspomnienia związane z tym miejscem? Może niezapomniana impreza urodzinowa, wspólne oglądanie meczu ze znajomymi? Podzielcie się nimi w komentarzach na Facebooku!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie