
Jak zrobić prawdziwy, tradycyjny bursz ukraiński, jak przygotować zrazy ukraińskie, pierożki ziemniaczane czy syrnik? To wszystko już wiedzą uczestnicy, cieszących się ogromnym powodzeniem, warsztatów kulinarnych w Centrum Dziedzictwa Kulturowego. Tym razem, jak już nietrudno się domyślić, tematem była tradycyjna kuchnia ukraińska.
Warsztaty odbyły się w niedzielę 22 stycznia. Uczestnikom, którzy przyszli nie tylko popatrzeć czy spróbować, ale także skrzętnie zapisywać, jak wykonuje się poszczególne potrawy, tajniki tradycyjnych ukraińskich dań zdradziły panie reprezentujące społeczność ukraińską Pułtuska: Iryna Diachenko, Tamara Rodenko, Olha Yurts i Tetiana Sonharova. O warsztatach piszemy w aktualnym wydaniu Pułtuskiej Gazety Powiatowej, zdjęcia można zobaczyć w naszej FOTOGALERII.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie