Reklama

Warsztaty kulinarne w pułtuskiej „trzynastce” - FILM

25/01/2023 17:14

Jak zrobić prawdziwy, tradycyjny bursz ukraiński, jak przygotować zrazy ukraińskie, pierożki ziemniaczane czy syrnik? To wszystko już wiedzą uczestnicy, cieszących się ogromnym powodzeniem, warsztatów kulinarnych w Centrum Dziedzictwa Kulturowego. Tym razem, jak już nietrudno się domyślić, tematem była tradycyjna kuchnia ukraińska.

Warsztaty odbyły się w niedzielę 22 stycznia. Uczestnikom, którzy przyszli nie tylko popatrzeć czy spróbować, ale także skrzętnie zapisywać, jak wykonuje się poszczególne potrawy, tajniki tradycyjnych ukraińskich dań zdradziły panie reprezentujące społeczność ukraińską Pułtuska: Iryna Diachenko, Tamara Rodenko, Olha Yurts i Tetiana Sonharova. O warsztatach piszemy w aktualnym wydaniu Pułtuskiej Gazety Powiatowej, zdjęcia można zobaczyć w naszej FOTOGALERII.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama
Reklama
Wróć do