Reklama

"Przydrożny Gessler"

30/12/2013 09:28
  W minioną sobotę "Wesoła Oberża" w Gzowie zmieniła oblicze, a także kulinarne specjały. Do współpracy z właścicielem lokalu wszedł Adam Gessler, znany restaurator warszawski. U "Przydrożnego Gesslera" mozna zjeść bardzo smacznie i niedrogo np. nieodgrzewany obiad składający się z zupy fasolowej, pieczeni wołowej, torcika bezowego oraz kawy lub herbaty, za raptem 25 zł. Serwowane potrawy przyrządzane są ze świeżych i ekologicznie wytworzonych produktów. W przygotowaniu jest "Bazar ekologiczny" i punkt skupu produktów ekologicznych z gospodarstw północnego Mazowsza. W planach, rozwój sieci punktów restauracyjnych o żywieniu ekologicznym. Adam Gessler ma rację twierdząc, że Polacy źle się odżywiają, czego skutkiem poważne choroby. Zainteresowanie żywieniem ekologicznym wpłynie z pewnością na wzrost produkcji ekologicznej na wsi, poprawę bioróżnorodności, świadomości w społeczeństwie i zdrowotności. Rolnicy, sadownicy, hodowcy i inni producenci żywności ekologicznej, oczekiwani są w Gzowie przez Adama Gesslera i właściciela obiektu Grzegorza Majora. Więcej na ten temat w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej.   

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do