W minioną sobotę "Wesoła Oberża" w Gzowie zmieniła oblicze, a także kulinarne specjały. Do współpracy z właścicielem lokalu wszedł Adam Gessler, znany restaurator warszawski. U "Przydrożnego Gesslera" mozna zjeść bardzo smacznie i niedrogo np. nieodgrzewany obiad składający się z zupy fasolowej, pieczeni wołowej, torcika bezowego oraz kawy lub herbaty, za raptem 25 zł. Serwowane potrawy przyrządzane są ze świeżych i ekologicznie wytworzonych produktów. W przygotowaniu jest "Bazar ekologiczny" i punkt skupu produktów ekologicznych z gospodarstw północnego Mazowsza. W planach, rozwój sieci punktów restauracyjnych o żywieniu ekologicznym. Adam Gessler ma rację twierdząc, że Polacy źle się odżywiają, czego skutkiem poważne choroby. Zainteresowanie żywieniem ekologicznym wpłynie z pewnością na wzrost produkcji ekologicznej na wsi, poprawę bioróżnorodności, świadomości w społeczeństwie i zdrowotności. Rolnicy, sadownicy, hodowcy i inni producenci żywności ekologicznej, oczekiwani są w Gzowie przez Adama Gesslera i właściciela obiektu Grzegorza Majora.
Więcej na ten temat w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej.
Obserwuj nas na Google News
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Komentarze opinie