W minioną sobotę, 31 maja, już po raz szósty Pułtusk stał się kulinarną stolicą Polski. Do naszego miasta zjechali najwięksi mistrzowie kuchni, ale także młodzi adepci tej wbrew pozorom trudnej sztuki. Wszystko za przyczyną Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska wczoraj i dziś” oraz jego organizatora Stefana Birka, szefa kuchni Hotelu LORD. W tym roku także PGP nie miała sobie równych – drużyna redakcji – tym razem Ewa Kowalczyk i Patrycja Chimkowska – po raz trzeci z rzędu, zwyciężyła w potyczkach kulinarnych dziennikarzy i aktorów. Zasłużony puchar dziewczęta odebrały z rąk posła Ziemi Pułtuskiej Henryka Kowalczyka.
Relacja z konkursu w jutrzejszym wydaniu PGP. Zdjęcia do obejrzenia w naszej Fotogalerii .
Obserwuj nas na Google News
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Komentarze opinie