Uzdolniona młodzież Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, ucząca się w zawodach: technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, w ramach projektu z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki „Nowy wymiar edukacji zawodowej” ma możliwość poszerzenia wiedzy i umiejętności z zakresu praktycznej nauki zawodu. Uczniowie biorą udział w konkursach pozaszkolnych, spotkaniach ze znanymi kucharzami oraz uczestniczą w Warsztatach Sztuki Kulinarnej.
29 listopada uczniowie, którzy zakwalifikowali się do reprezentowania szkoły w konkursach pozaszkolnych, zostali zaproszeni do Zespołu Szkół Spożywczo – Gastronomicznych przy ulicy Komorskiej w Warszawie na Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2013”.
Więcej w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej.
Obserwuj nas na Google News
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Komentarze opinie