Już jutro, 31 maja, po raz VI wystartuje Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Organizatorzy gorąco zapraszają mieszkańców Pułtuska i okolic do śledzenia rywalizacji kulinarnej najlepszych kucharzy z całej Polski i uczniów szkół gastronomicznych o Puchar „Złotej Korony” dla najlepszego dania Kuchni Polskiej.
Ponadto w ramach imprez dodatkowych przewidziano finał konkursu telewidzów „Rodzinne potyczki kulinarne – polskie danie z rusztu”, a ponadto potyczki kulinarne dziennikarzy i aktorów, w którym już tradycyjnie wystartuje reprezentacja zespołu redakcyjnego Pułtuskiej Gazety Powiatowej, konkurs dla motocyklistów Gold Wing Club of Poland, a także mini turnieje „Kulinarna Edukacja Dzieci i Młodzieży”.
Tradycyjnie, jak co roku podczas trwania konkursu przeprowadzona będzie akcja charytatywna na rzecz Fundacji Dzieci Żywionych Inaczej.
W VI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” udział weźmie wiele znanych osób ze środowiska dziennikarskiego i artystycznego.
Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord. Współorganizatorem Konkursu jest Hotel – Zamek w Pułtusku Stowarzyszenie „Wspólnota Polska Dom Polonii,
przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Zapraszamy w sobotę 31 maja na podzamcze Domu Polonii w Pułtusku, gdzie oprócz kulinarnych zmagań czekać będzie na Państwa wiele artystycznych atrakcji.
Obserwuj nas na Google News
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Komentarze opinie