
Panie z Koła Gospodyń Wiejskich „Pokrzywianki” nie próżnują – w ostatnim czasie własnoręcznie zabrały się za kiszenie kapusty! Jak na prawdziwe gospodynie przystało, świąteczne pierogi z kapustą i grzybami, przygotują w tym roku z własnej kapusty. Jak piszą na swoim profilu facebook – może starczy jej też na wigilijną kapustę.
A może zostanie jeszcze jakiś słoiczek pysznej, kiszonej kapusty przygotowany przez Gospodynie z Pokrzywnicy? Chętnie byśmy taki kupili!
Na załączonych zdjęciach widać cały proces kiszenia - od krojenia i szatkowania kapusty, aż do ubijania jej w beczce. Pokrzywianki już drugi rok z rzędu spotkały się, aby własnoręcznie przygotować kiszoną kapustę. Może w przyszłym roku pokuszą się Panie o jeszcze bardziej tradycyjne kiszenie? Udeptując w beczce poszatkowaną kapustę?
Oprac. na podst.: Facebook/KGW Pokrzywianki
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie