Najlepszym sposobem przekonania uczniów o słuszności wyboru swojej ścieżki kariery zawodowej są spotkania z ludźmi z branży. Wiele takich działań jest możliwych dzięki funduszom Unii Europejskiej.
Realizacja projektu partnerskiego z Unią Producentów i Przedsiębiorców Przemysłu Mięsnego Nauka przez praktykę gwarancją sukcesu na rynku pracy umożliwia spotkania z ciekawymi ludźmi.
W ramach warsztatów kulinarnych „Systemy jakości w gastronomi” młodzież mogła sporządzać potrawy techniką sous vide (gotowanie w stałej niskiej temperaturze uprzednio zapakowanych próżniowo potraw), poznać sprzęt, a przede wszystkim ocenić organoleptycznie potrawy sporządzone techniką sous vide.
Warsztaty prowadził Carlos Gonzalez – Tejera i Jacek Maliszewski.
Obserwuj nas na Google News
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Komentarze opinie