Reklama

Warsztaty Kulinarne „Kurpiowska Wilija”

10/12/2024 11:24

W piątek, 6 grudnia br. w Centrum Dziedzictwa Kulturowego odbyły się warsztaty kulinarne „Kurpiowska Wilija”, które poprowadziły znawczynie i kustoszki tradycji Kurpi Białych Halina Witkowska i Monika Poteraj z Kuźni Kurpiowskiej w Pniewie – Stowarzyszenie „Puszcza Biała – Moja Mała Ojczyzna”. Licznie przybyli uczestnicy warsztatów mieli okazję wspólnego przygotowania krokietów z kapustą i grzybami, pierogów z makiem oraz rosołu z prośnianek, a następnie ich degustacji. Po zakończeniu Burmistrz Miasta Pułtusk Beata Jóźwiak złożyła paniom z Kuźni Kurpiowskiej serdeczne podziękowania za współpracę, zaangażowanie i przeprowadzenie ciekawych warsztatów kulinarnych.

Dania, które były przygotowane podczas warsztatów:




 

Wydział Promocji, Kultury i Sportu Urzędu Miejskiego w Pułtusk

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do