Reklama

Tomek Golianek – młody adept sztuki kulinarnej

27/04/2012 11:52

19 kwietnia 2012 r. w Zespole Szkół Gastonomiczno-Hotelarskich w Warszawie odbyła się IV edycja konkursu „Życie ze smakiem! Piłkarskie przysmaki”. Organizatorem konkursu dla szkół województwa mazowieckiego była Firma KAMIS S.A. i ZSGH. Zadanie uczestników konkursu polegało na przygotowaniu według własnej inwencji i receptury potrawy charakterystycznej dla wybranego przez siebie kraju w ramach wylosowanej grupy państw. Pułtusk reprezentował uczeń klasy trzeciej Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa  -  Tomasz Golianek, podopieczny nauczycielki przedmiotów gastronomicznych – mgr inż. Anny Sawickiej.

 

Tomek wylosował i przygotował danie charakterystyczne dla kuchni włoskiej. Były to krewetki po włosku, podane z ryżem, pesto i sałatką capresse. Jurorami konkursu były osobowości świata kulinarnego: Kurt Scheller, Maciej Wawryniuk, Mirosław Reszczyk, Grzegorz Kazubski, Grzegorz Jakubiakowski i Grzegorz Łapanowski. Tym bardziej cieszy fakt, że Tomek uplasował się tuż za podium, prezentując technikę kulinarną na wysokim poziomie.


 

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do