
19 kwietnia 2012 r. w Zespole Szkół Gastonomiczno-Hotelarskich w Warszawie odbyła się IV edycja konkursu „Życie ze smakiem! Piłkarskie przysmaki”. Organizatorem konkursu dla szkół województwa mazowieckiego była Firma KAMIS S.A. i ZSGH. Zadanie uczestników konkursu polegało na przygotowaniu według własnej inwencji i receptury potrawy charakterystycznej dla wybranego przez siebie kraju w ramach wylosowanej grupy państw. Pułtusk reprezentował uczeń klasy trzeciej Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa - Tomasz Golianek, podopieczny nauczycielki przedmiotów gastronomicznych – mgr inż. Anny Sawickiej.
Tomek wylosował i przygotował danie charakterystyczne dla kuchni włoskiej. Były to krewetki po włosku, podane z ryżem, pesto i sałatką capresse. Jurorami konkursu były osobowości świata kulinarnego: Kurt Scheller, Maciej Wawryniuk, Mirosław Reszczyk, Grzegorz Kazubski, Grzegorz Jakubiakowski i Grzegorz Łapanowski. Tym bardziej cieszy fakt, że Tomek uplasował się tuż za podium, prezentując technikę kulinarną na wysokim poziomie.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie