Reklama

Kulinarna lekcja w „Prusie”

13/04/2011 16:42

Nietypowa lekcja otwarta pt. „Nie ma Wielkanocy bez żuru i jaj” odbyła się dziś w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku. Jej niezwykłość polegała na tym, że to uczniowie wcielili się w rolę mistrzów dla swoich nauczycieli. Profesorowie i dyrekcja pod okiem (i przy intensywnej współpracy) najlepszych adeptów sztuki kulinarnej z klasy III tż oraz nadzorem Zofii Strusińskiej, przygotowali tytułowy żur (prawdziwy, na zakwasie), jajka faszerowane w różnych postaciach (z pieczarkami, łososiem, tuńczykiem, żurawiną, kurkumą) oraz dodatki majonez i sos tatarski... Niech żałuje ten, kto nie spróbował efektów tej współpracy... . Lekcję poprowadziła Anna Kmiołek, która wraz z  Anną Dubaj i Anną Sawicką była inicjatorką przedsięwzięcia. Produkty wykorzystane podczas lekcji otwartej pochodziły ze sklepu Intermarche. Więcej w kolejnym numerze PGP, dziś zapraszamy do obejrzenia zdjęć. 

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do