
Nietypowa lekcja otwarta pt. „Nie ma Wielkanocy bez żuru i jaj” odbyła się dziś w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku. Jej niezwykłość polegała na tym, że to uczniowie wcielili się w rolę mistrzów dla swoich nauczycieli. Profesorowie i dyrekcja pod okiem (i przy intensywnej współpracy) najlepszych adeptów sztuki kulinarnej z klasy III tż oraz nadzorem Zofii Strusińskiej, przygotowali tytułowy żur (prawdziwy, na zakwasie), jajka faszerowane w różnych postaciach (z pieczarkami, łososiem, tuńczykiem, żurawiną, kurkumą) oraz dodatki majonez i sos tatarski... Niech żałuje ten, kto nie spróbował efektów tej współpracy... . Lekcję poprowadziła Anna Kmiołek, która wraz z Anną Dubaj i Anną Sawicką była inicjatorką przedsięwzięcia. Produkty wykorzystane podczas lekcji otwartej pochodziły ze sklepu Intermarche. Więcej w kolejnym numerze PGP, dziś zapraszamy do obejrzenia zdjęć.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie