Reklama

Konkursy w Milordzie rozstrzygnięte!

20/12/2009 15:56
"Ciasto musi być absolutnie aksamitne". "Mistrzu, wałkowanie trzeba przećwiczyć" – tak cenne uwagi na temat sztuki kulinarnej można było usłyszeć tylko w Milordzie, gdzie w sobotnie popołudnie podczas dnia otwartego odbyło się rozstrzygnięcie dwóch konkursów: „Lep świąteczne pierogi w Milordzie" i „Najpiękniejszy stroik na świąteczny stół”. Organizatorem konkursów był  Hotel&Restauracja Milord we współpracy z Pułtuską Gazetą Powiatową  Uczestniczy konkursu kulinarnego mieli za zadanie na oczach jury i publiczności przygotować pierogi według własnego przepisu. Drugi konkurs był nieco mniej stresujący, bo wystarczyło przynieść gotowy już produkt do Milorda i spokojnie oczekiwać na werdykt  jury, w składzie: wiceminister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Tadeusz Nalewajk,  prezes Hotelu Milord  Mirosława Dukalska, dyrektor PSSE Sławomir Biesiekierski. Temu szacownemu gronu przewodniczyła Dorota Polewaczyk, właścicielka firmy Felix (firmie produkującej oczywiście pierogi). I tak w pierwszym konkursie, największe uznanie jurorów zyskały pierogi Cecylii Kołakowskiej, której to ciasto było „absolutnie aksamitne”, a nadzienie z soczewicy wprost rozpływało się w ustach, zaś autorką najpiękniejszego stroika została bezapelacyjnie Genowefa Lisicka. Organizatorzy już zapowiadają kolejny konkurs, również połączony z dniem otwartym w Milordzie (co wiąże się ze znacznym rabatem na wyśmienite potrawy serwowane z restauracyjnej kuchni) - tym razem na Wielkanoc. A my już zachęcamy do udziału – naprawdę warto!    

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do