Reklama

UWAGA, Salmonella w mięsie kurczaka – GIS ostrzega

08/04/2022 11:07

GIS informuje, że w wyniku przeprowadzonych badań właścicielskich Przedsiębiorstwa Drobiarskiego DROBEX Sp. z o.o. wykryto bakterie Salmonella enteritidis w tuszach drobiowych, z których wyprodukowano elementy mięsa drobiowego. W związku z tym konieczne było wycofanie niektórych partii produktu.

Bakterie wykryto w mięsie wyprodukowanym dla: Jeronimo Martins Polska S.A. - właściciela Biedronki. Komunikat dotyczy świeżej ćwiartki kurczaka, numer partii: 215622, data przydatności do spożycia: 10.04.2022, a także świeżego fileta z piersi kurczaka, numer partii: 215622, z datą: 11.04.2022.

Jeronimo Martins Polska S.A. podjęło decyzję o wycofaniu produktów i poinformowaniu klientów o szkodliwych produktach przez wywieszenie komunikatu w sklepach.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać produktów z partii wskazanej w komunikacie, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo pultusk24.pl




Reklama
Wróć do