
Główny Inspektor Sanitarny informuje o przekroczeniu dopuszczalnego poziomu wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w partii produktu pn. Kiełbasa wiejska pieczona
W próbkach produktu badanego przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono przekroczenie najwyższego dopuszczalnego poziomu benzo(a)pirenu oraz sumy 4 wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych. Producent kiełbasy – Zakład Mięsny CHABURA Sp. z o.o. Sp. rozpoczął wycofywanie partii produktu o numerze 406922, z datą minimalnej trwałości: 20.04.2022.
Fot. GIS
Zdjęcie główne – poglądowe, Pixaby
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie